/****** Font Awesome ******/

Ingrediënten:
– 400 g kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld met water)
– 4 eieren
– 1 appel
– 3 teentjes knoflook
– Kleine courgette
– 4-5 zongedroogde tomaten, afgespoeld
– 1 kopje alfalfa kiemen
– ½ kopje verse koriander
– 1 rode ui, gesneden
– 1 cm gember
– Optie: 1 eetlepel Red curry pasta (zonder suiker of e-nrs!)
– 150 gram kikkererwtenmeel (natuurwinkel)
– ½ kopje lijnzaad, zonnebloempitten of sesamzaad
– voor het bakken: extra vierge olijf- of kokosolie

Bereiden:
Doe de courgette en eieren in de food processor of blender en blend tot de courgette fijngemalen is.
Voeg kikkererwten, ui, knoflook, gember en eventueel een eetlepel red curry pasta toe. Pureer tot het mengsel er als hummus
uit gaat zien.

Snijd de appel, zongedroogde tomaten en koriander in stukjes.
Mix de alfalfa, appel, zongedroogde tomaten, alafalfa en koriander door het mengsel zonder ze
te fijn te malen. Het beste kun je hiervoor een lepel gebruiken en zachtjes doorroeren.
Voeg als laatste het kikkererwtenmeel en zonnebloempitten, lijn- of sesamzaad toe.
Laat het even staan zodat het kikkererwtenmeel wat vocht op heeft kunnen nemen.

Verhit wat olie in een koekenpan. Je kunt ook 2 pannen naast elkaar gebruiken.
Met 2 lepels haal je kleine balletjes uit de blender. Druk de balletjes plat in de pan.
Bak de burgers met 1 eetlepel olijf- of kokosolie in een pan voor ongeveer 2-3 minuten aan elke kant.

Uit dit recept haal je ongeveer 20 kleine burgers. Je kunt leftovers verpakken in folie en invriezen.
Lekker als snack voor mee naar het werk!

Deel dit bericht:

Eat to nourish your body

© 2016-2019. SAY YES TO HEALTH

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, handige tips en leuke acties en volg ons!