Vegetarische pompoen stoofschotel
Je kunt dit gerecht zo eten, maar wil je meer vulling dan kun je het serveren met aardappels of rijst.
Ingrediënten;
1 flespompoen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook
1 ui, in ringen
250 gram wortel, in plakjes
1 blik tomatenblokjes
400 ml groente bouillon
1 pakje Tivall vega gegrilde stukjes (175 gr)
tl tijm, vers of gedroogd
1 tl kaneel
1 tl cayennepeper (of minder als je niet van pittig houd)
1/2 tl gerookte paprika
peper/zout naar smaak
Bereiding;
Neem een flinke pan en verhit olie of kokosolie. Fruit hierin de ui en de knoflook zachtjes aan. Doe de blokjes pompoen en wortel erbij en bak even mee.
Giet de bouillon eroverheen en laat even een minuutje of vijf doorkoken voor je de tomatenblokjes erbij doet. Doe de specerijen erbij en laat het geheel – onder af en toe roeren een half uurtje door pruttelen.
Doe de laatste vijf minuten de Tivall stukjes erbij om even door te warmen.
Eet smakelijk!